Instagram Fotoğraf Kalitesi Neden Düşüyor?
Instagram Fotoğraf Kalitesi Neden Düşüyor?

Milyarlarca kullanıcıya sahip Instagram birçok alanda işimize yarayan özellikler barındırır. Özellikle çağımız internet çağı olduğundan dolayı günümüzde pazarlama alanında çalışan kişiler için Instagram’ı bu işler için kullanmaktadır. Bugün Instagram’da açılan hesapların %90’ına yakını işletme hesabı olup, bu hesapların birçoğu ürün satışı, rehberlik vs. hizmetler vermektedir.


Bu nedenle eğer bir işletme hesabınız varsa, hesabınızı etkili bir şekilde kullanabilmek için paylaşımlarınıza ve hatta takipçi sayınıza dikkat etmelisiniz. Çünkü açıklanan verilere göre Instagram takipçisi orantısız olan hesaplar yeni takipçiler nezdinde “sahte hesap” olarak değerlendirilmektedir. Bunun yanı sıra hesabınızda paylaştığınız fotoğrafların kalitesiz olmamasına dikkat etmelisiniz, çözünürlüğü zayıf fotoğraflar yeni kitle için sorun teşkil etmektedir. 


Instagram Fotoğraf Kalitesinin Düşme Nedenleri

Instagram’da etkili bir görünüm yaratmak bunun yanı sıra kalıcı bir kitle yakalamak için fotoğraf kalitesine dikkat etmek gerekir. Birçok kullanıcı kaliteli fotoğraf için kaliteli bir kamera olması gerektiğini düşünür. Ama bu tamamen yanılgıdan ibarettir. Bu konuda mutlaka Instagram algoritmasını bilmeniz gerekmektedir. Bu şekilde Instagram fotoğraf kalitesinin düşme nedenlerini daha iyi anlayabilirsiniz. Peki nedir bunlar?

  • Instagram’da paylaştığınız fotoğrafların boyut ve ebat önemlidir. Genellikle yatay ebatta paylaşılan fotoğrafların kalitesinde düşüş yaşanmaktadır. 
  • Paylaştığınız fotoğrafların çözünürlüğüne dikkat edilmelidir. Paylaştığınız fotoğraf 1080 x 1920 olmalıdır.


Instagram Fotoğraf Kalitesinin Düşmesini Nasıl Önleyebilirim?

Paylaştığınız fotoğrafların çözünürlüğünde düşüş yaşanıyorsa buna engel olmak için bazı ipuçları vardır. Bu ipuçları şu şekildedir; 

  • Paylaştığınız fotoğrafın pikseline dikkat etmelisiniz. Görselin boyutları 1080 x 1920 ve olmalıdır.
  • Paylaşacağınız görselleri dikey bir şekilde paylaşınız. 
  • Görsellere filigran vb. eklememeye dikkat ediniz. 

Bu sayede Instagram’da paylaşacağınız görsellerin daha kaliteli olmasını sağlayabilir, takipçilerinizin ilgisini çekebilirsiniz. Pazarlama alanında bir hesabınız varsa organik takipçi kitlesini smm panel ile sağlayabilirsiniz. Bu sayede yeni gelen takipçi kitlenizin dikkatini çekmiş olursunuz. 


Tamamen organik takipçi kitlesinden oluşan smm sağlayıcılar Instagram kurallarına uyarak hesabınızın riske girmesine engel olur.